Suun kuivuminen

Xerostom-suuhygieniatuotteet lievittävät suun kuivuudesta aiheutuvia oireita voitelemalla suuta lisäten kosteutta sekä ylläpitämällä kosteustasapainoa.

Suun kuivuus (kserostomia) johtuu alentuneesta syljen erityksestä ja hoitamattomana horjuttaa ihmisen koko yleisterveyttä sekä hyvinvointia. Syljen neutraloivan vaikutuksen puuttuessa myös suun bakteerien kerrostuma (biofilmi) lisääntyy ja hampaisiin sekä ikeniin kiinnittyneenä se aiheuttaa plakkia sekä suun tulehduksia.

Xerostom-tuotteet rauhoittavat kudoksia ja ehkäisevät suun kuivumisesta aiheutuvaa reikiintymistä ja bakteeriplakin muodostusta puhdistamalla suuta ja hampaita.

Xerostomin vaikuttavat aineet: betaiini kosteuttaa ja rauhoittaa suun pehmeitä kudoksia ja lievittää kuivuuden tunnetta, ksylitoli stimuloi syljen eritystä ja estää reikiintymistä, oliiviöljy voitelee limakalvoja, allantoiini suojaa pehmytkudoksia, fluori vahvistaa hammaskiillettä ja estää reikiintymistä, kalsium normalisoi suun mineraalitasapainoa ja citrus medica stimuloi syljen eritystä.

Hammaslääkäreiden kehittämän Xerostom-tuotesarjan tuotteita myydään vain apteekeissa.

1. Mihin sylkeä tarvitaan?
2. Kuiva suu – kenen ongelma?
3. Kuivan suun tunnusmerkkejä
4. Kuivan suun kosteutus ja hoito